SMA Logo Scheepsmodelbouwclub Antwerpen

 

Home

Club

Modelbouw

Clubprojecten

Activiteiten

Werk van leden

Info

 

 

 

Clubprojecten
Om de beginnende bouwer de kans te geven zijn vaardigheden te verbeteren worden er clubprojecten opgestart. Iedereen is vrij om deel te nemen aan deze projecten. De gevorderden geven hun kunnen door aan de andere leden. Hieronder vindt u een overzicht. Indien u de foto's wilt zien gelieve dan te klikken op de links met foto's.
Project
1996

Dory
Schaal 1/20

Een platbodem dat massaal werd gebruikt op de 'Grand Banks' om op kabeljauw te vissen. Zij werden gestapeld op een schoener om op zee te water te worden gelaten om te vissen.
1998

Sloep
Schaal 1/20

Een hedendaagse gewone zeil- en roeisloep
1999
Grootspant 'Curieuse'
Schaal 1/10
Het schip werd gebouwd in 1912 op de werf van Léon Lefevre in Boulogne, volgens plannen van scheepsarchitect Soë. Het schip vertrok in 1912 naar de eilanden Kerguelen (tussen Antarctica en Australië ).
De Eerste Wereldoorlog maakte een einde aan deze expeditie in 1914. De onderzoekers en de bemanning keerden zonder schip terug. Het schip bleef nog varen rond de eilanden in de Stille Zuidzee tot 1938. De romp werd in 1941 gesloopt.
2000
De Schover
Schaal 1/20
De 'Schover' is een open garnaalboot van de Belgische kust. Deze sloep kwam veel voor in Oostende in het begin van de 20ste eeuw. De eerste aanwijzingen ervan gaan terug tot 1860. De romp werd meestal overnaads beplankt.
2002
Le Flobart
Schaal 1/20
De Flobart is een vissersboot van de zandkusten van Noord Frankrijk. De Côte Opale is onder Calais. Langs de kustweg zijn er nog verschillende plaatsen waar deze boot te zien is en soms ook nog gebruikt wordt.
2004
Diorama
Vrije keuze.
2006
De steenschuit
Steenschuiten waren zeilschepen die gebruikt werden om de Boomse bakstenen naar zowat overal te vervoeren.
2012
Hollandse boot

De Hollandse boot werd gebruikt in de Zweeuwse delta bij de mosselvangst. Deze kon de droog gevallen platen bereiken om zo mosselen te verzamelen.

foto's in opmaak
2015
De Scheldejol
De Scheldejol was in de jaren 1920 een populaire wedstrijdklasse, voornamelijk op de Schelde.
foto's in opmaak
Borgerhout